Senaste inläggen

Av Angel - 10 mars 2008 15:48


Dagen har bara rusat förbi känns det som. Förmodligen för det var fullt upp hela dagen här på jobbet. Men nu är jag ikapp och det känns skönt. Min kollega kommer tillbaka från Thailand resan imorgon och det ser jag verkligen fram emot. Har saknat henne mycket.


Till lunch blev det en skinksallad, magert och bra för jag sa åt dom att inte lägga i ost. Därför kunde jag unna mig VV's drickyoghurt som mellanmål, den är faktiskt god om ni inte har provat den ännu. Jag har inte provat alla sorter men den med persika/passion är god och lagom söt.


Till middag blev det hemmagjord kycklingsoppa och den är inte många points heller, så då kan jag unna mig en god brödbit till det. Hehe, jag rivstartar på en gång!


Så var det dags att gå hem för idag och stegräknaren står på 6.422 just nu. Måste alltså gå en lite extra sväng för att komma upp till 10.000 steg. Ja det är bara att knata på...eller hur?


Angel

Av Angel - 10 mars 2008 10:04


Ja då är vi inne på vecka 11. Som ni ser så har checklistan kommit fram igen, nu får det vara nog av allt fuskande som har varit under veckan jag var sjuk. Ett problem dock...jag har ingen matlåda mig idag så jag vet inte vad jag ska ha till lunch. Får väl köpa mig en sallad kanske.


Målen för denna vecka är:


  • Att skriva checklista
  • Att räkna points igen
  • Stega minst 10.000 steg

Annars har jag mycket att göra här på jobbet då ingen har rört det, så jag bloggar lite mera senare.


Angel

Av Angel - 10 mars 2008 07:25


Frukost: Skepparhalva + kaffemjölk = 3 points

Mellis:

Lunch: Skinksallad m bröd = 4 points

Mellis: Viktävktarnas drickyoghurt persika/passion = 3 points

Middag:  Kycklingsoppa + bröd + lite, lite pommes från barnen = 6 points

Mellis: Smörgås m skinka = 2 points



Totalt dagens points: 18 av 20


Sparade points: 2

Aktivitetspoints: 2

Av Angel - 10 mars 2008 07:23


Så här ser ställningen efter lördagens och söndagens steg:


  • 211523 - Linruz
  • 195054 - Marie Hj.
  • 184841 - Camilla T.
  • 183098 - Linda J.
  • 170255 - Lovisa W.
  • 160240 - BeaTris
  • 145158 - Carina E.
  • 140770 - Malin T.
  • 139301 - Elin F.
  • 121345 - Jullan B.
  • Av Angel - 8 mars 2008 18:09


    Idag har det varit en bra dag. Började med att gå en promenad på morgonen och kan tala om att kroppen bara orkade med en halvtimme. Sedan började benen kännas som gelé. Men det är bara en början, får försöka igen imorgon.

    Sedan kom min älskling hem med en överraskning, se här:



    Visst är den vacker!


    Och som pricken över i:et så gjorde vi en jättegod middag. Vi provade "Madames Fläskfilé". Ytterligare ett recept från "Annas Receptsamling". Kan rekommendera det med varmt hjärta. Tyvärr räknade jag inte hur många points det är, men jag har använt lättcrème fraiche till detta och kokt potatis. Borde inte bli så mycket tycker jag. Receptet och en bild ser ni nedan.


    Nu ska jag kolla igenom era bloggar..... Ha en bra lördagkväll!


    Angel


    Av Angel - 8 mars 2008 17:57


    Madames Fläskfilé, 3 portioner


    500 g fläskfilé, 3/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 250 g färska champinjoner, 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 1/2 dl buljong, 1 1/2 dl creme fraiche, soja, salt, peppar, riven ost


    Gör så här:


    Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och platta ut dem lite. Bryn skivorna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en eldfast form. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills all vätska har kokat in. Tillsät mera matfett och lök. Låt det fräsa tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och creme fraiche. Låt det puttra en stund. Smaka av med soja, salt och peppar. Häll stuvningen över köttet och strö över riven sot. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. Servera med kokt potatis och sallad.


    Källa: Annas Receptsamling



    Jag hade kokt potatis till och en god tomat och gurksallad med riven fetaost på.

    Av Angel - 8 mars 2008 17:53

    Så här ser ställningen efter gårdagens promenader:


  • 175820 - Linruz
  • 171692 - Camilla T.
  • 166104 - Linda J.
  • 160877 - Lovisa W.
  • 158232 - Marie Hj.
  • 147244 - BeaTris
  • 140770 - Malin T.
  • 130021 - Carina E.
  • 114261 - Elin F.
  • 112297 - Lisa A.

  • Bra jobbat!

    Av Angel - 7 mars 2008 16:05

    Har provat receptet Havregrynskaka från Annas Receptsamling . Jag provade faktiskt en liten bit och det var gott. Med äpplen skulle den vara fantastiskt. Kanske lite för söt bara. Dom andra i familjen blev jätteglada över att mamma hade bakat.


    Edit: Har inte räknat ut pointsvärdet.

    Havregrynskaka, 1 långpanna


    Smet: 100 gr smör, 3 dl strösocker, 1 ägg, 7 1/2 dl vetemjöl, 4 tsk bakpulver, 3 dl mjölk, ev 1 tsk kardemumma

    Strössel: 50 gr smör, 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 dl havregryn, ev 1 tsk kanel


    Gör så här:


    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till smeten. Bred ut smeten i en smord långpanna. Blanda sedan ihop alla ingredienser till strösslet och strö över den på den ogräddade kakan. Grädda i 200 grader tills den får vacker färg och är torr. Känn med en sticka.


    Presentation

    Omröstning

    Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
     Ost
     Skinka
     Korv
     Leverpastej
     Kaviar
     Marmelad
     Bara matfett
     Inget alls

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
        1 2 3
    4
    5
    6 7 8 9 10
    11
    12
    13 14 15 16 17
    18
    19
    20 21 22 23 24
    25
    26
    27 28 29 30 31
    <<< Oktober 2008
    >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards