Alla inlägg under mars 2008

Av Angel - 31 mars 2008 15:48


Här kommer slutresultatet på stegracet Etapp 1:


  • 551167 - Linda J
  • 522516 - Linruz
  • 435598 - Marie Hj
  • 367070 - Beatris
  • 365463 - Camilla T
  • 334504 - Carina E
  • 310983 - Malin T
  • 270001 - Angel
  • 267652 - Jullan 
  • 242111 - Lovisa W

  • Tyvärr så ser man igen bara de 10 bästa då dom har låst det. Vet du om ditt resultat och finns inte med här...skriv då gärna en kommentar så lägger jag ut det. Vill gärna ha listan komplett på alla 19 deltagarna för ALLA 19 har varit superduktiga.


    Imorgon så börjar Etapp 2 - April. Du hinner fortfarande anmäla dig om du vill (www.promenix.se).  


    Då kör vi igen imorgon eller hur?


    Av Angel - 31 mars 2008 07:23

    Frukost: Smörgås + kaffemjölk = 3 points

    Mellis: Morot = 0 points

    Lunch: Kycklingwrap = 5,5 points

    Mellis: 1 bulle= 1,5 points

    Middag: Grönsaksröra, fetost m kokt potatis o VV korv = 8
    Mellis: Chilinötter (ja jag vet :-( .... )



    Totalt dagens points: 8,5 av 20

    Av Angel - 30 mars 2008 21:42


    Då är helgen över och en ny vecka är på intågande. Det är helt ofattbart vad tiden går fort när helgen väl kommer. Det känns som om vips så är det fredag och vips så är det söndagkväll. Var tar lördagen vägen?


    Kalopsen var jättegod. Jag kokade den nog lite längre än 1 timme, ville ha det mört och fint. Jag kände med gaffeln och provade om köttet lossnade lätt (hoppas ni förstår vad jag menar). Serverade kalopsen med kokt potatis så hela rätten blev endast 5,5 points. Lagar detta säkert igen. Synd att det tar sådant lång tid att tillaga den bara. En söndag är perfekt för detta. Tillred allt och låt det småputtra medan du gör något annat.


    Natti natti från mig


    Av Angel - 30 mars 2008 21:37


    Kalops, 4 portioner: 3,5 points/portion


    500 g nötkött, 1 msk flytande margarin, 2 gula lökar, 6-8 kryddpepparkorn, 3 lagerblad, vatten, salt, 2 msk mjöl, 4 morötter


    Gör så här:

    Dela köttet i mindre bitar och bryn den till fin färg i margarinet. Skala och hacka löken i mindre bitar - gärna i klyftor. Lägg ner löken och slå på vatten så att det knappt täcker köttbitarna. Tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn och salt. Låt stå och puttra tills köttet är mört, ca 1 timme. Häll i mera vatten om så behövs. När cirka 15 minuter återstår av koktiden tillsätt skalade morötter, skurna i mindre bitar, att koka med. Red av med mjöl så att konsistensen blir såsig. Servera med kokt potatis och rödbetor.


    Källa: Annas Recept

    Av Angel - 30 mars 2008 09:16


    Idag är det sista dagen för min Stegrace. Men på tisdag börjar etapp 2 - April. Jag tycker att vi alla har varit jätteduktiga och duktigare ska vi bli i April. Det ska bli kul att se hur många steg vi har tagit. Synd att det inte visar kilometer också....undrar hur lågt vi hade kommit? Till Grekland kanske? Eller ännu längre?


    Idag ska jag prova på och göra Kalops. Jag lånar receptet från Annas och återkommer om det var gott. 


    Glöm inte att ställa om klockan idag om ni inte redan har gjort det. Sommar tiden är här.


    Angel 

    Av Angel - 30 mars 2008 09:12

    Frukost: Havregrynsgröt + kaffemjölk = 3 points

    Mellis: Smörgås = 2 points

    Lunch: Kalops med kokt potatis = 5,5 points

    Mellis: Fil m pyttelite flingor = 2,5

    Middag: Havregrynsgröt = 2,5 points

    Mellis: 1 Dark Milk = 1,5


    Totalt dagens points: 17 av 20

    Sparade: 8,5

    Av Angel - 29 mars 2008 21:14


    Läser lite smått på Viktväktarnas Forum och finner att många (precis som jag) vill ha resultat fort och helst nu på en gång. Jag har då märkt på mig i alla fall att det funkar inte alls så. Visserligen om man tänker efter så fick jag inte heller mina överviktiga kilon på en gång, men jag vill absolut bli av med dom på en gång. Sorry Angel, det går inte alls till så. Jag tror till och med att det är svårare att bli av med kilona än att gå upp. Ibland så känns det som om det räcker att jag tittar på en chokladkaka så har jag gått upp ett kilo. Jag behöver inte ens ta en liten bit.


    Men vad jag ville egentligen säga var att många (precis som jag) är så fixerade på vad vågen säger. Det var ju jag med. Och när det inte gick som jag ville - det vill säga se ett stor minus - då blev jag besviken. Och hur tror ni det påverkar min motivation, ork och vilja att fortsätta kämpa vidare? Ja, inte blev det bättre i alla fall. Det var ett tag sedan jag vägde mig och det med flit. Jag har bestämt mig att jag inte ska väga mig varje vecka. Jag vill inte bli besviken om och om igen. Nej utan jag ska väga mig första fredagen i varje månad. Då ska jag även mäta mig och se skillnaden där med. Självklart kan jag snabbt hoppa upp på vågen för att hålla "koll" på vikten så att det inte går uppåt.


    För jag har bestämt mig att allt är bra resultat bara det inte är ett plus. Det vill säga om vågen visar +/- 0 så är det ett bra resultat för jag har inte gått upp. Då kanske jag börjar lära mig att äta rätt. Visar vågen typ - 200 g, jättebra du har lyckats gå ner nästa ett litet paket smör. Visar vågen - 500 g, ännu bättre för då har jag lyckats gå ner ett halvt kilo. Allt är bra förutom att gå upp. Jag vill inte bli alltför nojig över vad vågen säger för då blir det bara kämpigt och ännu svårare att gå ner. För detta är en långsiktig resa och det ska få ta den tid det tar. Så oavsett hur många gram jag går ner varje månad så är det i alla fall åt rätt håll....mot Smalköping!



    Av Angel - 29 mars 2008 16:05

    Jag har precis kommit in från över en timmer promenad. Det var jätteskönt väder i början men mot slutet så började det blåsa kall vind. Jag hittade en artikel om just promenader som jag tyckte var jätte intressant. Du förbränner inte bara fett eller sänker blodsockret/blodtrycket utan det händer så mycket mera. Här kommer några punkter:

    Under det första dygnet:

    • ökad förbränning
    • bättre mental hälsa
    • ökad energi
    • bättre självkänsla

    Under dom kommande dagarna:

    • lättare steg och andning
    • ökad lust att fortsätta motioner
    • bättre självförtroende

    Efter några veckor:

    • Bättre kroppsuppfattning
    • bättre kroppskontroll + teknik
    • bättre sömn
    • bättre immunförsvar
    • högre stresstålighet
    • ökad smidighet/rörlighet

    Efter månader och år:

    • Mer muskler och högra ämnesomsättning
    • starkare hjärta och lungor
    • bättre kondition
    • bättre cirkulation
    • 50 % minskad risk för vissa cancer-, hjärt- och kärlsjukdomar
    • lättare att behålla vikten
    • bättre funktion i mage och tarmar

    ...och så mycket mera. Läs hela artikeln här: http://www.expressen.se/halsa/1.1100033/dag-for-dag-detta-hander-i-kroppen-nar-du-gar .


    En annan artikel säger att du kan gå ner hela 5 kilo på en månad på bara att promenera. Läs artikeln här: http://www.expressen.se/halsa/1.1100031/promenader-passar-alla


    Så ta tag i saken och anmäl dig till stegracet, som verkligen är en sporre och får i alla fall mig ut och gå. Jag väljer att tävla mot mig själv, med det bestämmer man själv, du kan tävla mot dig själv eller andra som är med. Och det känns så bra efteråt och man sover superbra.



    Presentation

    Omröstning

    Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
     Ost
     Skinka
     Korv
     Leverpastej
     Kaviar
     Marmelad
     Bara matfett
     Inget alls

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
              1 2
    3 4 5 6 7 8
    9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22
    23
    24 25 26 27 28 29 30
    31
    <<< Mars 2008 >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik


    Skapa flashcards